INFORMACIJE ZA PACIJENTE KOJI TREBA DA URADE DOPLER

• Prilikom dolaska na pregled poneti sa sobom:
 - overenu zdravstvenu knjižicu
 - ličnu kartu
 - izveštaj kardiologa koji traži pregled
 - uput od lekara opšte prakse
- stari nalaz doplera (ako ga ima)
• Pre ulaska u kabinet neophodno je da pacijenti isključe mobilne telefone, jer isti ometaju rad  aparata.
• Pregled se radi u ležećem položaju, pacijent je skinut do pojasa, između sonde i tela pacijenta se nanosi vodeni gel. Pregled je bezbolan i nije štetan po ljudski organizam.
• Prosečno vreme trajanja pregleda je 30-45 min.
• Nalaz se izdaje odmah nakon pregleda.

Prelepo

Pumpa života! Nikad ne staje, ponekad ubrza ili preskoči, zaboli ili se primiri, ali ne prestaje da ispunjava svoje obaveze. Srce pumpa krv do skoro svih 75 triliona ćelija u organizmu. Jedino rožnjača u oku ne dobijaju dotok krvi. Svaki dan, srce stvara dovoljno energije da se vozi kamion 32 kilometra. Tokom života, to je ekvivalentno putu na mesec i nazad.

Odgovornost

Budite odgovorni prema sebi i preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem. Usvojite zdrav način života, prestanite da pušite, zdravo se hranite, budite fizički aktivni. Svakodnevno konzumiranje namirnica bogatih antioksidansima može da osigura održavanje normalne cirkulacije krvi i nivoa krvnog pritiska, kao i da spreči oksidaciju masnih materija u krvotoku, a time i formiranje tromba.

Dostignuća

Svojim rezultatima i postignućima, Institut za KVBV svrstao se u red vodećih svetskih institucija. Praćenje napretka i razvoja medicinske misli, kontinuirani rad na usavršavanju svakog pojedinca zaposlenog u ovoj ustanovi, kao i rad na edukaciji generacija koje dolaze, postali su pravo i obaveza medicinskih radnika naše kuće.

Локација нашег института:

 Пут доктора Голдмана 4,
   21204 Сремска Каменица, Војводина, Србија

 +381 21 48 05 769
    +381 21 66 22 881 

 Call centar:
    021/48 05 880
    021/66 24 122

 info@ikvbv.ns.ac.rs

ГЛАВНА ОДЕЉЕЊА НА ИНСТИТУТУ

Кардиохирургија

Кардиологија